Збірна України виграла перший в історії турнір Ліги націй у своїй групі

 

Футболісти збірної України ввечері у вівторок, 16 жовтня, перемогли команду Чехії – 1:0 – та достроково вибороли перше місце у групі В1 Ліги націй УЄФА.

Єдиний м’яч на харківському стадіоні ОСК “Металіст” потужним ударом метрів із 17-ти забив Руслан Малиновський із бельгійського “Генка”. Результативний пас йому на 43-й хвилині віддав інший наш “бельгієць” Роман Яремчук, представник “Гента”.

Переповнені трибуни “Металіста” гнали українців уперед, і вони мали ще кілька нагод відзначитися. Зокрема, в другому таймі вихід сам-на-сам у контратаці не реалізував Віктор Циганков із “Динамо”.
Втім, у першій півгрі “жовто-синіх” так само врятував Андрій П’ятов – під час виходу Якуба Янкто (“Сампдорія”).

Статистика гри майже рівна: удари – 13:14, удари в площину – 3:6, удари повз ворота – 8:5, володіння м’ячем – 53%:47%.

Протягом матчу харківська публіка порадувала співом національного гімну, “Путін х*йло”, “Хто не скаче – той москаль” тощо.

Після гри тренер Андрій Шевченко вже в традиційному стилі, розміреними “ісландськими” оплесками, подякували фан-трибуні. На ній було вивішено величезний банер із зображенням Шеви з тризубом на грудях під розірваною сорочкою і написом “І докажем, що ми, браття, козацького роду”.

На початку матчу футболісти та вболівальники вшанували хвилиною мовчання пам’ять видатного українського футболіста й тренера, колишнього наставника національної команди України Олега Базилевича, який пішов із життя сьогодні.

Після трьох матчів у групі Україна має стовідсотковий показник – 9 очок – і є недосяжною для суперників.

Таким чином, команда Шевченка виграла перший в історії турнір Ліги націй УЄФА у своїй групі дивізіону В та через чотири роки виступить із грандами в дивізіоні А.
Також нинішній здобуток дає змогу додаткової кваліфікації на Євро-2020 – у разі невдачі і прямому відбірковому турнірі.

16 листопада Україна ще зіграє на виїзді зі словаками, однак цей матч для нас уже не має турнірного значення (на відміну від суперника).

Читайте також:
Збірна України здобула історичну перемогу над чехами в Лізі націй

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна