Арешт українця у Франції: вилучили майно на мільйони євро, замок і картини Далі, — Європол

 

Французька поліція спільно з Європолом заарештувала поблизу Діжона українця, “короля замку”, якого підозрюють у міжнародному шахрайстві. Затримання відбулося ще 5 жовтня, однак прес-служба Європолу повідомила про це тільки сьогодні.

У громадянина України, ім’я якого не називають, пише “Радіо Свобода”, вилучили майно на суму понад 4,6 мільйонів євро, зокрема замок, раритетний Rolls Royce Phantom і три твори мистецтва, написані іспанцем Сальвадором Далі.

Розслідування підозрілих операцій, пов’язаних з придбанням замку в Бургундії фірмою з Люксембургу, почалося у січні цього року. Як зазначають у Європолі, основним власником фірми був громадянин України, якого на батьківщині підозрювали у “масштабній корупції”, але йому вдалося уникнути відповідальності, сфальсифікувавши свідоцтво про смерть.

“Під час оперативної наради, яка проводилася в Європі між Францією, Люксембургом та Україною, було встановлено, що підозрюваний не тільки живий, але й непогано живе у Франції“, – зазначили у Європолі.

Після цього справу перекваліфікували із випадку внутрішнього шахрайства на міжнародне відмивання доходів від корупції, а також затримали ще трьох спільників “короля замку”.

Читайте також:
Мер-сепаратист Добропілля, якого оголосили в розшук, лікується в Німеччині – чиновник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.