Опублікували останню наукову працю Стівена Гокінга про інші всесвіти

 

Остання робота видатного британського фізика Стівена Гокінга називається “Ентропія чорної діри і м’яке волосся”. Її опублікували в інтернеті, тож будь-хто може без проблем прочитати документ, пише “Newsweek”.

Видання зауважує, що дослідження надзвичайно складне.

У ньому мовиться про те, що певна інформація може пережити засмоктування у чорну діру. Вважається, що ніщо, навіть світло, не може втекти від таких космічних тіл. Будь-яка матерія, яка досягла горизонту подій, тобто точки неповернення, буде затягнута без будь-якого шансу вирватися.

Однак Гокінг і його колеги відкидають цю ідею. Вони стверджують, що інформація може бути збережена у так званому “м’якому волоссі”, яке гіпотетично існує скраю чорної діри.

Представляючи своє дослідження чорних дір і “м’якого волосся” у 2015 році, Гокінг, зокрема, сказав, що об’єкти, які потрапляють в чорні діри, можуть опинятися в іншому всесвіті.

Читайте також:
Стали відомі лауреати Нобелівської премії з економіки-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна