Військовослужбовець із Львівщини отримав 14 років за дезертирство та держзраду

 

У понеділок, 8 жовтня, Шевченківський районний суд м. Львова за результатами спеціального  судового розгляду визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, здійснене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

У суді довели, що старший солдат у червні 2014 року не повернувся із лікарні до військової частини та досі незаконно перебуває поза її межами.

Після завершення лікування, боєць вступив до воєнізованого формування “Народна міліція” так званої “ЛНР”, де проходить “службу” у складі батальйону “Заря” й донині.

Також він брав участь у бойових діях проти сил АТО біля м. Дебальцеве на Донеччині. У телефонних розмовах із військовослужбовцями ЗСУ намагався відмовити  їх від виконання бойових завдань та перейти на бік бойовиків із “ЛНР” і “ДНР”.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором військової прокуратури Львівського гарнізону, та засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читати також:
Фотокора засудили за “позитивне висвітлення” діяльності бойовиків “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна