Співголова “Опоблоку” пропонує саджати до в’язниці за пропаганду одностатевих стосунків

 

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул пропонує встановити адміністративну і кримінальну відповідальність за пропаганду одностатевих стосунків. У вівторок, 9 жовтня, нардеп та член комітету з питань євроінтеграції зареєстрував відповідний законопроект № 9183.

Згідно з пояснювальною запискою, його метою є “посилення захисту суспільної моралі, охорони сім’ї та традиційних сімейних цінностей, посилення соціального захисту сім’ї та дітей”.

Вілкул пропонує виключити із українського законодавства  такі терміни, як “гендерна ідентичність, сексуальна орієнтація” тощо, а за пропаганду одностатевих стосунків карати штрафами і навіть ув’язненням.

В Адміністративному кодексі ініціатор законопроекту хоче передбачити штрафи за пропаганду одностатевих сексуальних стосунків, що може негативно вплинути на розвиток дитини: громадянами — до 1,7 тис. гривень, юрособами — 8,5 -17 тис. гривень, посадовою особою або за її сприяння — від 25,5 тис. гривень до 51 тис. гривень.

За повторну пропаганду упродовж року, на думку Вілкула, має наставати кримінальна відповідальність – від арешту до 3 років до позбавлення волі на 3-5 років для громадян і 4-6 років для посадовців.

За ввезення, виготовлення чи розповсюдження літератури, яка пропагує одностатеві сексуальні стосунки, Вілкул пропонує встановити штраф до 2,55 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років з конфіскацією творів.

За пропагування одностатевих стосунків у кіно- та відеопродукції – штраф від 2,55 тисячі до 5 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 5 років з конфіскацією кіно- та відеопродукції.

За повторні дії або пропаганду у літературі чи кіно, вчинені за попередньою змовою, Вілкул пропонує саджати у в’язницю на 3-5 років.

Читайте також:
Доказів достатньо, щоб у найкоротший термін пред’явити підозру Вілкулові, — Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна