Доказів достатньо, щоб у найкоротший термін пред’явити підозру Вілкулові, — Луценко

 

Комітет Верховної Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту визнав законним подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Вілкула та направив до ВР висновок, в якому містяться певні зауваження щодо якості подання.

Як повідомили “Новинарні“, натомість сам Олександр Вілкул, якому інкримінують зловживання службовим становищем на посаді очільника Дніпропетровської облдержадміністрації, переконаний, що кримінальне провадження щодо нього є сфальсифікованим. Про це він заявив у понеділок, 8 жовтня, під час виступу на засіданні регламентного комітету Верховної Ради.

“П’ять років влада вивчала мою діяльність під мікроскопом. Десятки досудових розслідувань, десятки нарад про те, щоб загнати Вілкула, припинити мою опозиційну діяльність. Отримував багато пропозицій домовлятися з владою, на які відповідав відмовою. І максимум, що змогла досягнути влада — Генеральна прокуратура — це зварганити якусь фальшивку, навіть, не особливо приховуючи, що це звичайне, цинічне переслідування опозиційного політика”, — вважає політик.

У той час Генеральний прокурор України Юрій Луценко вбачає достатньо доказів, щоби у найкоротший термін пред’явити підозру Вілкулові. “Для цього потрібно рішення регламентного комітету, — воно фактично щойно було отримано, — а також рішення Верховної Ради про скасування недоторканності народного депутата Вілкула. Наступного вівторка воно буде розглядатися у сесійній залі”, — наголосив генпрокурор.

За даними прокуратури, Вілкул на посаді голови Дніпропетровської ОДА упродовж 2011-2012 років видав розпорядження про незаконну зміну цільового призначення земельних ділянок загальною площею понад 66 га.

Олександр Вілкул та його адвокат Олексій Баганець, який свого часу захищав Юрія Луценка, заявляють, що суд незаконно надав дозвіл на прослуховування телефона депутата, “оскільки на це не було дозволу парламенту, тому докази отримані незаконним шляхом”.

Генеральний прокурор України чекає, що ВР розгляне подання про зняття недоторканності з Вілкула 16 жовтня.

Читайте також:
Регламентний комітет ВР визнав законним подання ГПУ на “регіонала” Колєснікова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна