Росія веде пропаганду серед британських підлітків через Поттера і Герміону, – ЗМІ

 

Російські інтернет-тролі використовують фейкові пости зі знаменитостями для пропаганди та дезінформації серед британських підлітків.

Як повідомляє 6 жовтня The Times,  російські інтернет-тролі позиціонувалися, зокрема, як шанувальники Гаррі Поттера і використовували фото знаменитостей, таких як актриса Емма Вотсон (Герміона), для залучення підлітків у соціальних мережах.

“Кремль приділяє особливу увагу британським підліткам у рамках секретної кампанії, спрямованої на те, щоб посіяти розбрат серед молодого суспільства Заходу”, – йдеться в статті.

Так, тисячі молодих британців були підписані на фінансований Кремлем YouTube-канал, про який пишуть як про “Блю Пітер” російської пропаганди” – порівнюючи цю сторінку з каналом популярного у Британії телешоу Blue Peter.
Зазначається, що цей маніпулятивний проект намагався створити плутанину в темі отруєння в Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Масштаби російської кампанії з дезінформації було викрито після аналізу більше трьох мільйонів твітів та інших повідомлень у соціальних мережах, зібраних американськими дослідниками.

Читайте також:
Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу
з російською пропагандою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна