У Києві лейтенанта ЗСУ затримали при викраденні двох вертольотних двигунів. ФОТО

 

Військова прокуратура Дарницького гарнізону в Києві задокументувала факт викрадення лейтенантом ЗСУ – командиром роти охорони однієї з військових частин – двох авіаційних двигунів до гелікоптера Мі-8 балансовою вартістю близько 400 тис. грн., зловмисника затримали.
Як передає “Новинарня“, про подію 5 жовтня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

“Факт викрадення обладнання з авіаційно-технічного складу військової частини було задокументовано під час контролю за вчиненням злочину у вигляді спеціального слідчого експерименту“, – сказано в прес-релізі.

“…Офіцер організував проїзд на територію військової частини заздалегідь підготовленого вантажного автомобіля, після чого завантажив зазначене військове майно та вивіз його з метою його подальшого продажу за кордон”, – інформують у прокуратурі.

Затримували лейтенанта в порядку ст. 208 КПК слідчі Дарницького управління поліції ГУ НП столиці та співробітники Головного управління військової контррозвідки СБУ.

Обидва авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота Мі-8, які злочинець намагався вивезти для продажу, вилучено під час огляду місця події.

Тривають першочергові слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (“Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин…”).

Читайте також:
Контрактник, який у Десні крав танковий захист і набої,
отримав півтора року дисбату

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна