Пасажирські перевезення на 111 мільярдів: Укрзалізниця потребує інвестицій

 

Забезпечення пасажирського руху на залізничному транспорті у найближчі п’ять років потребує понад 111 млрд. гривень інвестицій. Про це повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.

“Фахівці товариства вже підготували та винесли на розгляд комітету з реформування пропозиції щодо подальшої перебудови філії “Пасажирська компанія” ПАТ “Укрзалізниця”, — заявив директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики Антон Саболевский.

Зокрема, функцію маркетингу мають намір зробити окремою складовою та посилити. Також у планах є відокремлення напрямку із управління вокзалами для підготовки до створення відповідної філії “Укрзалізниці”.

Минулоріч, за офіційними даними, пасажирські перевезення принесли “Укрзалізниці”  10 млрд. гривень збитків, 60% із них склала частка поїздів далекого прямування.

“При цьому держава не компенсує ці суми і не вкладає кошти в оновлення рухомого складу, як це передбачено Законом України “Про залізничний транспорт”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно “Укрзалізниця” представила новий логотип.

Читайте також:
Суд арештував майно міністра інфраструктури Омеляна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна