Я вимушений балотуватися на посаду президента України, – Мішель Терещенко. ВІДЕО

 

Міський голова Глухова, нащадок давнього роду українських підприємців Мішель Терещенко оголосив про дострокове припинення своїх повноважень та намір брати участь у президентських виборах 2019 року.
Про це він заявив у понеділок, 1 жовтня, під час прес-конференції у Києві.

Як повідомляє “BBC News Україна”, протягом першої частини виступу Мішель Терещенко розповідав про місцевих корупціонерів, які перешкоджають йому повноцінно виконувати обов’язки мера Глухова, а згодом заявив про свої плани щодо президентських виборів.

На думку Терещенка, складення повноважень міського голови — “це не капітуляція перед наявним свавіллям, а виклик системі”.

“Я можу ще два роки займати посаду міського голови у заблокованому корупціонерами місті, отримуючи зарплату, але без можливості продемонструвати результат”, — заявив він.

Також очільник Глухова зауважив, що вибори — це єдина можливість змінити країну законним шляхом. Однак серед кандидатів він не бачить жодного, хто міг би зламати нинішню систему.

“Рівно 100 років тому мої пращури були змушені залишити Батьківщину через те, що її захопили бандити. Але не для того я повертався на цю землю, не для того відмовлявся від французького паспорта, щоби купка негідників, які привласнили собі Українську державу, вижили мене з батьківщини моїх пращурів”, — обурився Терещенко.

За його словами, рішення балотуватися на посаду президента України “вимушене” й “у такий складний для країни час кожен із пращурів прийняв би таке ж відповідальне та важке рішення”.

Мішель Терещенко наголосив, що його кампанія  ґрунтуватиметься лише на волонтерській роботі “небайдужих громадян”.

Відео:

Як повідомляла “Новинарня“, минулоріч Терещенко взяв участь у військовому вишколі на полігоні в селі Стецьківка Сумського району. Тоді він розповів, що у Франції був офіцером і вміє стріляти. А також зауважив, що такі навчання є важливими, адже кордони України потрібно захищати від ворогів.

Читайте також:
Вакарчук про похід у президенти: Владу мають взяти ті, кому довіряє суспільство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна