ООС: артудар та обстріл КПВВ Гнутове, мінометні нальоти, 4 бійці поранені

 

Бойовики продовжують порушувати встановлене з 29 серпня “шкільне” перемир’я.
Протягом доби 28 вересня збройними формуваннями РФ було здійснено 34 обстріли, в тому числі шість – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями важких озброєнь. Зокрема, один раз бойовики відкривали вогонь із 122-мм гаубиць, тричі застосували 120-мм міномети і двічі – міномети калібром 82 мм.
Про це йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру операції Об’єднаних сил.

Черговий провокаційний обстріл здійснили російсько-окупаційні війська в безпосередній близькості від КПВВ “Гнутове”, де ще не закінчився пропуск громадян.

“28 вересня, о 18.00, з боку тимчасово окупованої території зі-120 мм мінометів розпочався обстріл місцевості у безпосередній близькості від дорожнього коридору «Новоазовськ-Покровськ-Талаківка-Маріуполь», в межах якого функціонує КПВВ «Гнутове». Військовослужбовці Донецького прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил відреагували миттєво – понад 50 цивільних громадян, які на той час перетинали лінію розмежування, були евакуйовані в укриття.
Після вогневого нальоту російських найманців громадян, котрі перебували в КППВ, було швидко оформлено встановленим порядком. На щастя, постраждалих серед військовослужбовців та цивільного населення немає”, – ідеться в повідомленні прес-центру ООС.

Зазначається, що 28 вересня російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районі населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Золоте-4, Катеринівка, Троїцьке, Новолуганське, Авдіївка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутове та Лебединське.

“По позиціях наших військ у районі Гнутового на Приазов’ї окупанти надвечір нанесли артилерійський удар.
Також двічі протягом дня ці опорні пункти, та один раз – позиції Об’єднаних сил поблизу Новолуганського на Світлодарському напрямку ворог обстрілював із мінометів 120-го калібру.
Наші опорні пункти в районі Новолуганського та Гнутового також потрапили під вогонь мінометів 82-го калібру.
По захисниках Станиці Луганської, Кримського та Гнутового вівся вогонь з озброєння БМП, а оборонці Кримського і двічі – Гнутового зазнали обстрілів із зенітних установок ЗУ-23-2″, – сказано у зведенні.

В ході бойових дій четверо військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.

За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено та сім поранено.

Також у п’ятницю представники СММ ОБСЄ вкотре відзначили факти перешкоджання діяльності Місії з боку формувань бойовиків. Згідно зі звітом СММ ОБСЄ від 28 вересня 2018 року, окупанти не надали спостерігачам доступ для проведення моніторингу в районі населеного пункту Новоласпа.

Від початку доби 29 вересня, станом на 7:00, ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Новозванівка та Луганське. Втрат серед наших захисників немає.

Читайте також:
У Києві засікли авто з номерами “ДНР”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.