У Словаччині затримали підозрюваного в убивстві журналіста Куцяка

 

У Словаччині поліція затримала восьмого підозрюваного у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої.

Про це з посиланням на словацькі ЗМІ та дані поліції інформує Reuters.

Місцевий новинний портал Dennik N повідомив про загалом вісьмох затриманих з посиланням на джерела у внутрішніх органах.

Медіа стверджують, що поліція проводить обшуки на півдні країни і затримання прямо пов’язані з убивством Куцяка.

У березні 2018-го року було відомо про сімох затриманих. Їх затримали під час семи рейдів у різних місцях на сході Словаччини. Тоді повідомлялося, що серед затриманих є люди з прізвищами та ініціалами осіб, які збігаються з іменами італійських бізнесменів, які фігурували в останньому розслідуванні журналіста.

26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину.
Тіла 27-річного репортера і його подруги Мартіни Кушнірової знайшли в їхньому будинку в населеному пункті Велка Мача поблизу міста Трнава. Причиною смерті стали вогнепальні поранення: куля влучила журналісту в груди, а його дівчині — в голову.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів, можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”, а також ймовірні мафіозні зв’язки італійців із словацьким бізнесом.

У країні пройшли масові протести, і прем’єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк та начальник поліції Тібор Гашпар подали у відставку.
Також звільнилися міністр культури Марек Мадярич, секретар урядової ради безпеки Вільям Ясань, помічниця прем’єр-міністра Марія Трошкова. Вони заявили, що “не можуть миритися з тим, що журналіст був убитий під час перебування на посаді”.

Читайте також: 
Прем’єр Словаччини Фіцо подав у відставку після протестів
через убивство журналіста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна