Палата представників Конгресу США схвалила збільшення оборонної допомоги Україні

 

Палата представників Конгресу США схвалила проект бюджету Міністерства оборони на 2019 рік, який передбачає 250 млню доларів безпекової допомоги Україні.

Про це ввечері 26 вересня повідомила прес-служба посольства України у США.

“Палата представників схвалила раніше узгоджений із Сенатом проект “Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік”, який передбачає $250 млн. для безпекової допомоги Україні. Даний кошторис на $50 млн. перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

У законопроекті зазначено, що кошти для України призначено у тому числі на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь та логістичної підтримки, а також для заміни раніше наданих озброєнь чи військових товарів. Крім того, передбачено розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.

Тепер для набуття чинності закон має бути підписаний президентом США.

Як інформувала “Новинарня“, раніше виділення Україні 250 млн. доларів на оборону в рамках бюджету Пентагону на 2019 рік схвалив Сенат США.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна