УІНП підготував серію арт-постерів “Військова еліта Української революції 1917-1921 років”

Євген Коновалець Петро Болбочан Петро Франко Харитина Сушко
<
>
Євген Коновалець

Український інститут національної пам’яті до Дня захисника України підготував серію арт-плакатів “Військова еліта Української революції 1917-1921 років”.

До набору входять 12 постерів із зображенням історичних постатей, що стояли біля витоків української армії періоду Визвольних змагань. Серед них – представники всіх родів військ, від піхоти до авіації (зокрема Євген Коновалець, Петро Болбочан, Петро Франко), зокрема й одна жінка (Христина Сушко).

Ідею арт-плакатів Інститут втілив спільно з ГО “Експертний корпус”.

“Ця ідея виникла від «безвиході». Можна досхочу розповідати про героїв Української революції, але якщо ти не можеш показати, як вони виглядали, «бо не збереглися світлини», «немає якісних фото» – це марна справа в нашій супервізуальній ері”, – пояснила одна з координаторів “Експертного корпусу” Настя Сніжна.

Графічно портрети втілив художник Михайло Дяченко, відомий своїми роботами над серіями плакатів із зображенням сучасних військових, волонтерів та бранців Кремля.
Науковим консультантом серії виступив відомий реконструктор Владислав Куценко.

Як інформує прес-служба УІНП, арт-плакати “Військова еліта Української революції 1917-1921 років” стали продовженням серії проектів Інституту, присвячених темі війська та військовим традиціям.
Раніше широкій громадськості була презентована виставка “Воїни. Історія українського війська”, яка розповідає про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення, та комплекти постерів “Воїн. Історія українського війська”.
Нова серія так само створена для поширення серед військових частин і навчальних закладів.

Презентація арт-плакатів відбудеться 13 жовтня в Києві в рамках фестивалю “Історія:UA”.

Також у рамках фестивалю відбудеться презентація дитячої настільної гри “УПА – відповідь нескореного народу”, книги “Усна історія українсько-російської війни”, проекту “Відеоісторія” (проекти “Як творилася держава. Українська революція 1917-21 рр.” та “За що боролася Українська повстанська армія”), світлового шоу “Історія українського війська”.

Читайте також:
Росія стурбована настільною грою про УПА – УІНП тішиться

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.