Александр Хуг залишає посаду першого заступника голови Місії ОБСЄ в Україні

 

У наступному місяці перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг залишить посаду.
Про це він розповів в інтерв’ю російському виданню “Коммерсант”.

“ОБСЄ – не кар’єрна організація, працювати в її структурах можна не більше десяти років. Я досяг цієї межі і тому залишає свою посаду”, – сказав він, зазначивши, що його термін спливає 31 жовтня 2018 року.

Хуг висловив жаль, що “виконана місією робота свідчить про те, що сторони конфлікту на Донбасі не виконали навіть базових обіцянок, які були ними дані в рамках мінських угод”.

При цьому він вважає, що місії вдалося зробити внесок у стримування конфлікту на південному сході України.
Хоча сам конфлікт на Донбасі, на думку Хуга, можна було б припинити дуже швидко. “За наявності політичної волі ситуацію з безпекою в регіоні можна було б стабілізувати. Але поки цієї волі немає”, – каже він.

Як відомо, фаховий юрист, колишній військовий армії Швейцарії Александр Хуг працює першим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні від її створення в березні 2014 року.
Головою місії є представник Туреччини Ертурул Апакан.

Читайте також:
У Місії ОБСЄ в Україні найбільше американців і британців. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна