Під час пожежі в житловому будинку на Донеччині військовий ЗСУ врятував пенсіонера

 

Військовослужбовець ЗС України Віктор Калюга, який несе службу в місті Часів Яр на Донеччині, врятував на пожежі літнього цивільного чоловіка.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в матеріалі газети “Народна армія”.

Загоряння сталося ввечері у квартирі 6-поверхового житлового будинку в Часовому Ярі, де наймає житло молодший сержант Калюга. Водій однієї з військових частин мешкає на першому поверсі, а пожежа спалахнула на третьому.

“Воїн нашвидкоруч одягнувся та побіг наверх, на шостий поверх, адже знав: дим одразу підіймається вище, тож потрібно терміново будити мешканців! Розпочавши з шостого поверху, він стукав та дзвонив у кожні двері, поки не дійшов до квартири на третьому поверсі, з якої вже проступав дим”, – ідеться в статті.

Із задимленої квартири назустріч військовому вискочила молода жінка з малюком на руках.

Ситуація ускладнювалася тим, що вода в цьому районі подається погодинно, і гасили вогонь, набираючи воду з кранів, було неможливо.

“Немолодий солдат зорієнтувався миттєво: вдома у нього стояли дві упаковки бутильованої води, тож, схопивши одну з них, він кинувся до задимленої квартири”, – пише видання.

У палаючому помешканні Калюга крізь дим навпочіпки пробрався до спальні, побачив там чоловіка пенсійного віку, який лежав на ліжку. Схопив погорільця під пахви, Віктор потягнув його до виходу, а потім – на на вулицю.

На свіжому повітрі сусіди зробили потерпілому штучне дихання і непрямий масаж серця. “Тільки тоді з ввімкнутими сиренами на подвір’я одна за одною влетіли пожежна машина й карета швидкої допомоги”, – ідеться в статті. Життя місцевого мешканця було врятоване.

Як пише “Народна армія”, Віктору Калюзі вже під 50, він з міста Ізюм Харківської області. Свого часу служив “строчку” в Західній групі військ (1990-1992). На контракті в Збройних силах України – вже півтора роки, із весни 2017-го. Служить на посаді водія в одній із частин, що входить до складу Об’єднаних сил.

Читайте також:
Військовослужбовець врятував хлопчика на Курахівському водосховищі

У лікарні помер боєць, який ціною свого життя врятував дочку під час обстрілу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна