Арешт росіянина в Норвегії дає можливість обміну шпигунами

оновлено

Арештований у грудні 2017 року в Москві за обвинуваченням у шпигунстві норвежець Фрод Берг може сподіватися на обмін після того, як у Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали громадянина Росії.
Про це заявив адвокат Берга Брюнфуль Ріснес, передає Reuters.

Наразі Фрод Берг чекає судового розгляду.

За словами адвоката, колишній прикордонник Берг визнав себе кур’єром військової розвідки Норвегії, але він мав слабке знання про операцію, в якій брав участь, тож заперечує правопорушення.

Адвокат Ріснес заявив, що затримання росіянина в Осло створило надію на обмін в’язнями.

“Це дає надію Бергу та його родині”, – сказав захисник.

Бергу загрожує до 20 років позбавлення волі, якщо його визнають винним.

21 вересня невідомий чоловік був затриманий в аеропорту Осло перед вильотом з країни, наступного дня після відвідування семінару щодо цифрових технологій в парламенті Норвегії. Поліція повідомила, що його будуть утримувати під арештом протягом перших двох тижнів через ризик знищення доказів.
За даними норвезьких ЗМІ, росіянин працює у владних структурах РФ, зокрема у парламенті.
Адвокат росіянина заявила, що її підзахисний вважає інцидент непорозумінням.

ОНОВЛЕНО. МЗС Росії назвало ім’я затриманого в Норвегії громадянина РФ – Михайло Бочкарьов.
З цього приводу 24 вересня до  МЗС РФ викликали посла Норвегії в Росії Руне Ресаланда, де йому оголосили рішучий протест у зв’язку із затриманням в аеропорту Осло й арештом Бочкарьова.

“Було підкреслено, що співробітник апарату Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації М. А. Бочкарьов перебував у Норвегії на запрошення Європейського центру парламентських досліджень та документації з метою участі в міжнародному семінарі, який проходив у норвезькому парламенті”, – йдеться в заяві.

“Такі кроки не залишаться без наслідків”, – додали в Москві.

Як інформувала “Новинарня“, українського журналіста Романа Сущенка за обвинуваченням у шпигунстві в Москві Верховний суд РФ засудив до 12 років ув’язнення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.