Стали відомі деталі суду Порошенка з BBC через статтю про “оплачену” зустріч із Трампом

 

Президент Петро Порошенко подав проти британського мовника ВВС за наклеп у матеріалі про те, що посередники заплатили щонайменше 400 тис. доларів за першу зустріч Порошенка з президентом США Дональдом Трампом.

У позові сказано, що BBC відмовилося опублікувати спростування або вибачення, і ця історія залишається доступною на веб-сайті BBC.

Позов датується 3 вересня 2018 року. Інтереси Порошенка представляє британська юридична компанія Atkins Thompson.

Справа перебуває в суді королівської лави Високого суду Англії та Уельсу.

У позовних документах, оприлюднених на сайті “Радіо Свобода”, сказано, що британський суспільний мовник розглянув у “зневажливий і нахабний спосіб” скаргу Порошенка.

позов Порошенка до BBC _1 позов Порошенка до BBC _2 позов Порошенка до BBC _3 позов Порошенка до BBC _4 позов Порошенка до BBC _5 позов Порошенка до BBC _6 позов Порошенка до BBC _7 позов Порошенка до BBC _8
<
>

Представники президента України наголошують, що статтю ВВС прочитали “мільйони читачів в цій країні і за її межами”.​ Крім того, інші ЗМІ поширили опубліковану суспільним мовником інформацію.

У позовах наведені текст новини, опублікованої на сайті ВВС, та розшифровка програми вечірніх новин на каналі BBC One, в якій кореспондент Пол Вуд повторив ці твердження.

Представники Порошенка заявляють, що президент “зазнав серйозної репутаційної шкоди, пережив суттєвий стрес та збентеження”. Публікація завдала збитків не тільки іміджу президента, але і його репутації політика та підприємця.

Додатково у позові згадали, що саме за президентства Петра Порошенка в Україні створили антикорупційні органи, зокрема НАБУ.

Адвокати президента вимагають від суду зобов’язати BBC визнати інформацію у публікації неправдивою. Також утриматись від подальшого поширення аналогічних матеріалів, компенсувати збитки та судові видатки.

Як повідомляла “Новинарня“, матеріал Trump lawyer ‘paid by Ukraine’ to arrange White House talks вийшов на сайті BBC News 23 травня 2018 року.
У статті з посиланням на неназване джерело ішлося про те, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів від посередників президента України Порошенка за організацію першої зустрічі між ним та президентом США у червні 2017 року.
Інформаторами були названі “високопоставлений офіцер розвідки з адміністрації Петра Порошенка” та юрист Майкл Авенатті, адвокат порноакторки Стормі Деніелс, яка судиться із Трампом.
В адміністрації президента України назвали публікацію ВВС відвертою брехнею і вимагали спростування цієї інформації.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна