Росіянин-старовір попросив притулку в Україні, зайшовши в обхід постів ДПСУ. ВІДЕО

 

Громадянин Росії попросив притулку в Україні, пояснивши це переслідуванням з боку спецслужб РФ за його політичні та релігійні погляди. При цьому він намагався потрапити на територію України незаконно.

Як повідомила Державна прикордонна служба України, в ніч на суботу, 22 вересня, прикордонники відділу “Краснопілля” Сумського загону ДПСУ за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетнувши кордон поза пунктом пропуску.

Як виявилося, це 25-річний житель Москви. Він звернувся до правоохоронців із заявою про надання йому статусу біженця та пояснив, що на батьківщині нібито піддався переслідуванням представниками російських спецслужб за свої політичні та релігійні погляди. Крім того, днями йому було пред’явлено обвинувачення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею карного кодексу РФ за збудження ненависті та ворожнечі.

“Через те, що він був оголошений у федеральний розшук, та через існуючий ризик бути затриманим російськими прикордонниками в пункті пропуску, чоловік вирішив потрапити в Україну незаконним шляхом, перетнувши державний кордон на його “зеленій” ділянці”, – пояснили прикордонники ДПСУ.

На опублікованому Держприкордонслужбою відео чоловік у камуфльованій футболці каже: “Я брав участь в акціях проти діючої влади на території РФ, ходив на мітинги, писав петиції. Також на території Росії мене переслідували за релігійними поглядами”.

Хлопець зазначає, що є старовіром.

“Тиждень тому до мене в будинок увірвалися спецслужби і незаконно почали проводити обшуки. Обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за те, що я беру участь в акціях проти діючої влади Російської Федерації”, – стверджує росіянин.

Щодо росіянина тривають процесуальні дії.

Варто зазначити, що це другий подібний випадок за останні два тижні, коли “втікач” з РФ нелегально перетинає північний кордон України.

Читайте також:
В Україні попросив політичного притулку курсант ФСБ РФ. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна