В Україні попросив політичного притулку курсант ФСБ РФ. ВІДЕО

 

Громадянин РФ Сергій Удовиченко – курсант російського прикордонного училища попросив надати йому статус біженця в Україні.

Про це в середу, 28 березня, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, днями на пункт пропуску “Гоптівка” в Харківській області на в’їзд в Україну прибув громадянин Росії 1997 року народження, який заявив, що він є військовослужбовцем ФСБ РФ та потребує визнання його політичним біженцем.

“Під час первинного опитування та вивчення документів було встановлено, що він дійсно є курсантом третього курсу Голіцинського прикордонного інституту ФСБ РФ. В ході подальшого спілкування виявилося, що громадянин РФ Удовиченко Сергій є етнічним українцем, добре знає українську мову та за своїми політичними поглядами засуджує діючу владу в Росії”, – написав Слободян у “Фейсбуці”.

На відео, яке оприлюднив Слободян, Удовиченко повідомив, що за останні два роки мінімум 6-7 разів брав участь у мітингах опозиції та відчував, що за ним стежать російські спецслужби.
За його словами, росіян обманюють, нібито ворог – це Захід, натомість “єдиним ворогом” росіян Удовиченко називає “злочинну владу” РФ.
Він каже, що остаточно вирішив виїхати після виборів президента і не має наміру повертатися до Росії.

У коментарі телканалу “112 Україна” Олег Слободян зазначив, що поки важко робити якісь прогнози щодо надання Удовиченку статусу біженця, але якщо не трапиться ускладнень, то за кілька тижнів рішення ДПСУ буде.

Читайте також:
На Харківщині попросив притулку в Україні обморожений росіянин

Дві громадянки РФ українського походження попросили притулку
в Україні через утиски за етнічною ознакою в Росії. ВІДЕО

Російський “акціоніст” Рословцев, який просив притулку в Україні,
втік назад до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна