САП зареєструвала кримінальне провадження проти голови НАБУ

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження проти голови НАБУ Артема Ситника через можливе розголошення даних досудового розслідування.

Про це повідомили у прес-службі САП 21 вересня.

“Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного міністра інфраструктури України Володимира Омеляна щодо завчасного повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання”, – йдеться в повідомленні САП.

На думку прокуратури, заява Омеляна не вбачається голослівною.

“Матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між Омеляном В.В. та абонентом, записаним як “Артем Ситник”, напередодні проведення обшуку, зокрема о 08.00 год, 11.32 год, 19.09 год та о 23.42 год 02.11.2017″, – пояснили в САП.

Окрім цього, в прокуратурі заявили, нібито Ситник “послідовно, постійно і систематично здійснює неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження”.

Наразі матеріали розпочатого провадження проти директора Національного антикорупційного бюро готують для передання генеральному прокурору Юрію Луценку для визначення органу досудового слідства.

Варто зазначити, що 20 вересня, відповідаючи на запитання журналістів в ефірі програми “Право на владу” каналу “1+1” щодо попередження Омеляна про обшуки, голова НАБУ пояснив: Омелян запитав Ситника, чи може в нього бути обшук, і той сказав, що виключати такого не можна – “звичайно, може”.

Як інформувала “Новинарня“, 13 вересня працівники Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Йому інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Читайте також:
НАБУ показало листування міністра Омеляна,
що підтверджує незаконне збагачення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна