Рада дозволила пільгові тарифи для Донбасу на передплату українських газет

 

Верховна Рада дала дозвіл на пільгові тарифи для доставки періодики за передплатою в підконтрольні райони Донеччини та Луганщини.
Для цього парламент у другому читанні та в цілому ухвалив законопроект “Про внесення зміни до Закону України “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів” щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей де органи державної влади України здійснюють свої повноваження”.

Як передає “Новинарня“, на ранковому засіданні 18 вересня проект №8114 підтримали 235 нардепів.

Цим актом статтю 9 Закону України “Про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів” доповнено частиною, згідно з якою “на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, встановлюються окремі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що доставляються на території цих областей”.

Читайте також:
15 кроків до свободи: в Україні почали втілювати закон
про роздержавлення друкованих ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна