Парламент прийняв закон про житло для військових – переселенців з окупованих територій

 

Верховна Рада ухвалила закон про житло або відшкодування на житло для українських військовослужбовців, які вийшли з окупованих територій Криму й Донбасу та продовжують службу.
Як передає “Новинарня“, законопроект “Про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” на ранковому засіданні у вівторок, 18 вересня, підтримали 269 народних депутатів.

На ухваленні закону наполягала ГО “Юридична сотня”.

За висновком “Юрсотні”, закон №8394 пропонує:
– забезпечення житлом військовослужбовців, які проходили військову службу на територіях АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської обл, які визнані тимчасово окупованими, а також військовослужбовців, які звільнені з військової служби, членів їх сімей, які проживають разом із ними та є внутрішньо переміщеними особами і які були забезпечені службовими жилими приміщеннями або їм було надано жилі приміщення для постійного проживання на таких територіях;
– забезпечувати житлом військовослужбовців – внутрішньо переміщених осіб, які мають у приватній власності жилі приміщення, що розташовані на тимчасово окупованих територіях;
– компенсацію за належне для отримання жиле приміщення за бажанням особи.

“Проте законопроект потребує уточнення щодо порядку компенсації за належне для отримання жиле приміщення. Також проектом не встановлено порядок забезпечення житлом осіб, житло яких було зруйновано на тимчасово окупованих територіях”, – ішлося у висновках “Юрсотні” напередодні голосування.

Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Читайте також:
Рада дозволила пільгові тарифи для Донбасу на передплату українських газет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна