Група ЄНП висунула Олега Сенцова на здобуття премії Сахарова

 

Європейська народна партія номінувала українського політв’язня Кремля Олега Сенцова на здобуття премії “За свободу думки” імені Андрія Сахарова.

Цю нагороду Європарламенту – Sakharov Prize for Freedom of Thought – вручають регулярно з 1988 року особам та організаціям, які зробили “винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі”.
Першими її лауреатами у 1988 році стали президент ПАР Нельсон Мандела та радянський дисидент Анатолій Марченко.

“Український кінорежисер, незаконно ув’язнений в Росії, Олег Сенцов є нашим кандидатом на премію Сахарова в 2018 році”, – йдеться в повідомленні політичної групи ЄНП в Європарламенті.

Розмір грошової нагороди – 50 тис. євро.

Від часу заснування премії відбулося вже 45 нагороджень. Однак жодного разу не відзначався представник України.

Минулого року ЄНП висувала на здобуття премії Сахарова кандидатуру лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва.
Натомість премію-2017 отримала демократична опозиція Венесуели.

Кримчанин Олег Сенцов голодує в російській колонії в Лабитнангі з 14 травня 2018 року, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів у РФ.

Читайте також:
Венесуела: повстанці переймають досвід київського Майдану
та надихаються фільмом “Зима у вогні”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна