ЄС визначився, коли припиняти перехід на сезонний час

 

Єврокомісія представила план відмови Європейського союзу від сезонного переведення годинників.
Комісія пропонує країнам ЄС назавжди відмовитися від зміни часу у 2019 році, зазначено в повідомленні на сайті ЄК.

Згідно з пропозиціями ЄК, оприлюдненими 12 вересня, переведення годинників буде скасовано у всьому Євросоюзі 2019 року. Проте комісія надає країнам-членам право вирішити, за яким часом вони хочуть жити – зимовим чи літнім.

Єврокомісія прагне, щоб сусідні країни ухвалювали рішення скоординовано, аби забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку та уникнути ситуації, за якої деякі держави-члени вирішать зберегти переведення годинників, а інші відмовляться від цієї практики.

Щоб забезпечити плавний перехід, Єврокомісія дає державам-членам час до квітня 2019 року – до цієї дати вони повинні визначитися, зимовим чи літнім часом вони планують користуватися.

Останній обов’язковий перехід на літній час у ЄС відбудеться в неділю, 31 березня 2019 року. Після цього держави-члени, які захочуть назавжди повернутись до зимового часу, зможуть зробити це востаннє у неділю, 27 жовтня 2019 року.
Після цієї дати у Євросоюзі сезонні переведення годинників будуть скасовані.

Пропозицію Європейської комісії повинні погодити Європарламент та Рада ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, ЄС вирішив скасувати переведення годинників на літній і зимовий час після проведення опитування, під час якого громадяни Євросоюзу підтримали цю ідею. Понад 80% респондентів виступили за скасування переведення годинників.
У найбільшому онлайн-опитуванні в історії ЄС взяли участь близько 4,6 мільйона осіб, пише “Європравда“.

Як відомо, з вересня 2011 року відмовилася від сезонного переведення годинників Росія – відтоді в РФ прийнято колишній літній час як стандартний.
Натомість Україна продовжила переводити годинники синхронно з ЄС.

Читайте також:
У ніч на неділю Україна переведе годинники на “літній час”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна