У ніч на неділю Україна переведе годинники на “літній час”

 

У ніч із суботи на неділю, 25 березня, Україна перейде на “літній час”.
О 3:00 за київським часом стрілки годинників будуть переведені на одну годину вперед, спати доведеться менше.

Переведення годинників регламентується постановою Кабінету Міністрів від 1996 року.

Зміна часу в Україні відбувається щорічно синхронно з Євросоюзом і більшістю країн Європи двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на “літній час”, а кожної останньої неділі жовтня повертається на “зимовий”, тобто свій поясний час.

У 2011 році, за часів президента Януковича, Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, щоб повторити схожий крок Росії, але під тиском громадськості ця постанова була скасована.

В Україні літній час уперше формально з’явився 1917 року, коли його запровадив Тимчасовий уряд Російської республіки, до якої тоді належала більша частина України.

Практика щорічного переходу на літній час і повернення на поясний застосовується зараз у майже 75 країнах чи територіях світу, на всій їхній площі чи частково.
При цьому близько 180 країн чи територій не користуються сезонним часом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна