Мітинги в Росії: із тисячі затриманих за опір поліції притягують двох

 

Слідчий комітет Росії висунув обвинувачення двом учасникам мітингу проти пенсійної реформи в Москві.

Як повідомив адвокат правозахисту організації “Відкрита Росія” Олег Єлісєєв, 24-річний Віктор Федосєєв і 36-річний Василь Костильов були затримані увечері 9 вересня на вулиці Велика Дмитрівка й надалі залишаються в ізоляторі на Петрівці.

Федосєєва обвинувачують “у нанесенні удару правим кулаком в область правого вуха одного з поліцейських”, Костильова – у тому, що він завдав “один удар кулаком правої руки в область обличчя поліцейського, а також один удар і захват за шию іншого співробітника”.
Кримінальна справа стосовно підозрюваних розслідується за частиною 1 статті 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади), Обвинувачені відмовилися від надання свідчень.

Як відомо, на заклик опозиціонера Олексія Навального 9 вересня – в єдиний день голосування на місцевих виборах по всій Росії – противники влади провели акції протесту проти підвищення пенсійного віку.

За уточненими даними правозахисної організації “ОВС-Інфо”, по всій Росії через участь в мітингах проти підвищення пенсійного віку затримали щонайменше 1018 осіб. Найбільше – в Санкт-Петербурзі – 452, Єкатеринбурзі – 183, у Краснодарі – 60, у Москві й Омську – по 43.
При цьому на марші в Петербурзі був затриманий 10-річний хлопчик.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив про безальтернативність підвищення пенсійного віку, пов’язавши це з “безпекою країни”. Відповідно до законопроекту, пенсійний вік в Росії підвищиться для чоловіків – із 60 до 65 років до 2028 року, для жінок – до 63 років до 2034 року.

Читайте також:
“Страйк виборців” у Росії: затримані Навальний і ще майже 200 опозиціонерів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна