“Страйк виборців” у Росії: затримані Навальний і ще майже 200 опозиціонерів

 

Під час акції “Страйк виборців” у неділю, 28 січня, в різних містах Росії поліція затримала сотні людей, зокрема й опозиційного лідера Олексія Навального, який організував цей виступ.

Як інформує правозахисний портал  “ОВД-інфо“, Навального затримали в Москві на підході до Пушкінської площі за участь у “несанкціонованому” мітингу”. Йому закидають статтю 20.2 КоАП РФ – “порушення порядку проведення публічного заходу”.

“Мене затримали. Це значення не має. Приходьте на Тверську (заплановане місце мітингу)). Ви не за мене виходьте, а за себе і своє майбутнє”, – написав Навальний у “Твіттері”.

Мітинг на Тверській зібрався не надто численний:

“Страйк виборців” влаштували на знак протесту проти усунення Навального від участі у виборах президента Росії, які пройдуть у березні. Прихильники Навального закликають бойкотувати голосування.

ОНОВЛЕНО. “ОВД-інфо” повідомляє, що станом на 18:30 за московським часом (17:30 за Києвом) у різних містах Росії поліція затримала 257 учасників протестних акцій.
Найбільше – по 65 – у Чебоксарах і Волгограді. При цьому на ніч у райвідділках залишають лише декого.

“Хоровод” прибічників Навального навколо поліцейського автобусу із затриманими учасниками мітингу в Архангельську. Фото: ОВД-інфо

Після 21:00 стало відомо, що Навального випустили з відділу внутрішніх справ (ОВД) “Якиманка”. На політика склали протокол за статтею 20.2 КоАП РФ – порушення порядку проведення публічного заходу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна