ДТП з проросійським президентом Молдови: соратники говорять про замах. ФОТО

 

Проросійський президент Молдови Ігор Додон потрапив у дорожню аварію, яку його соратники розглядають як імовірний замах на главу держави.
Він був госпіталізований, але при цьому заявив, що ДТП обійшлася без важких травм, і подякував усім за підтримку.

“Дякую всім у нашій країні і за кордоном, хто підтримав мене і мою сім’ю. Дякую всім за тисячі повідомлень, на які я поки не встигаю відповісти. Все в порядку, у мене і моєї сім’ї, обійшлося без важких травм. Будьте уважні і бережіть себе і своїх близьких”, – написав Додон у неділю ввечері, 9 вересня, на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Аварія за участю вантажівки та двох автомобілів з кортежу президента Молдови сталася в другій половині дня в неділю на трасі Кишинів-Келераш.
Додон повертався з рідного села Садова, що за 60 км від Кишинева. Малотоннажна вантажівка птахофабрики “Флорені”, яка перевозила курятину, виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з президентським “Мерседесом”.

Це видно на відеореєстраторі автомобіля, який їхав позаду.

“Мерседес” перекинувся в кювет. В аварії також постраждав і джип охорони.

ДТП сталася в умовах поганої видимості і слизької дороги під час дощу. Поліція почала розслідування.

За фактом ДТП за участю автомобілів із президентського кортежу відкрито кримінальну справу, передає Newsmaker.md.

За інформацією видання, у Партії соціалістів вважають, що йдеться не про просте ДТП, а, можливо, про замах на життя президента. 
Повідомляється також, що Ігор Додон все ж отримав травми, у тому числі пошкодив хребет, але промовчав про це, щоб “не акцентувати увагу на свій стан”.

У повідомленні для преси птахофабрики Floreni сказано, що водій, який скоїв ДТП, працює на підприємстві з червня 2017 року і не має дисциплінарних стягнень. Авто перебувало в хорошому технічному стані. У момент аварії водій повертався назад на фабрику.
Зараз 40-річний винуватець ДТП перебуває в Страшенській райлікарні, його стан оцінюється як задовільний. За словами головлікаря, водій переніс струс мозку і ще кілька днів проведе в стаціонарі.

У лікарні перебувають також водії автомобілів державної служби охорони (SPPS).

Ішлося також про доставлених у лікарню Додона і двох членів його сім’ї.

Виконавчий секретар Партії соціалістів, депутат парламенту від ПСРМ Влад Батринча заявив, що аварію потрібно розглядати як замах перед парламентськими виборами, які пройдуть у лютому 2019 року.

Батринча вважає, що участь Додона у виборах на чолі списку ПСРМ – це “небезпека для влади і правих партій, для їх євроатлантичних кураторів”.
Серед аргументів депутата: “Ситуація в регіоні напружена. Вчора також в ДТП загинув прем’єр Абхазії”.

“Сьогодні кожен показав своє обличчя. Хтось оголив своє обличчя варвара, погано замасковане під личиною “проєвропейськості”. Хтось захлинається жовчю і радістю. Публічно жалкують, що Додон вижив”, – заявив депутат.

Читайте також:
Конституційний суд Молдови знову тимчасово усунув Додона
з посади президента

Військові Молдови приїхали на навчання в Україну
всупереч забороні президента Додона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна