Поліція порушила справу через затримання прикордонниками РФ українських рибалок на Чорному морі

 

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами захоплення українського маломірного рибопромислового судна та незаконного затримання чотирьох громадян України.
Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

“До ГУНП в АР Крим та м. Севастополі надійшло повідомлення від керівництва Азово-Чорноморського регіонального управління ДПС України про затримання 28.08.2018 року представниками “Пограничного управления ФСБ по Республике Крым” в акваторії Чорного моря українського риболовецького судна “ЯОД 2105″ та членів його команди”, – йдеться в повідомленні.

Четверо українських рибалок утримуються на прикордонній заставі Севастополя.

За даними фактами розпочато два кримінальних провадження за ч.1. ст. 146-1 та ч.2. ст. 278 Кримінального кодексу, які передбачають позбавлення волі до восьми років.

Триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим. Встановлюються всі обставини, які мають значення для кримінальних проваджень.

Нагадаємо, раніше російські прикордонники викрадали українських рибалок на Азові у травні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна