“Труп з Італії”. Український фільм “Ізі” отримав премію під час Венеціанського кінофестивалю

уточнено

Українсько-італійський фільм “Ізі” отримав премію Kineo Diamond Award, яка вручається під час Венеціанського міжнародного кінофестивалю.

При цьому голова Держкіно Пилип Іллєнко помилково назвав цю нагороду премією самого 75-го Венеційського кінофестивалю.

“Вперше на Венеціанському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручена премія фільму виробництва України”, – зазначив він.

“А так усе починалося три роки назад. Це був перший підписаний мною як головою Держкіно контракт на створення нового фільму, і вдалося це зробити лише через рік і три місяці роботи на посаді!” – згадав Іллєнко, додавши у Facebook фотографію з авторами фільму.

Водночас журналістка Дарія Бадьор уточнила, що відзнаки Kineo ‘Diamonds of Cinema’ Awards, однуз яких отримав фільм “Ізі”, – “це премія, заснована італійським мінкультом, щоб популяризувати місцеве кіно. Воно просто вручається під час Венеціанського кінофестивалю – очевидно, щоб залучити увагу преси”.

Фільм “Ізі” режисера Андреа Маньяні на 58% профінансувала Україна (Держкіно та виробнича компанія Fresh Production), на 42% – Італія (міністерство культури країни та регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія).

Фільм розповідає про 40-річного італійця-невдаху на ім’я Ісідоро, який на прохання брата везе з Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина.

Більша частина зйомок відбувалася біля Львова та Трускавця, десята частина – в Італії.

Світова прем’єра стрічки відбулася на 70-му міжнародному кінофестивалі у Локарно 2017 року.

“Ізі” попередньо оцінили на торішньому кінофестивалі в Локарно, де виконавця ролі Ізі (Нікола Ночелла) відзначили як “кращого актора” премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino D’oro.

Kineo Diamond Award як спеціальний захід Венеціанського кінофестивалю вручається 16-й рік поспіль. У журі премії входять критики, журналісти в області кіно і кіновиробники.

Там же, у Венеції, російський режисер-документаліст Віктор Косаковський на сцені кінофестивалю виголосив<iframe width=”600″ height=”420″ src=”https://www.youtube.com/embed/kKGsn0GPZD8″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe> на підтримку незаконно засудженого в РФ українського політв’язня, режисера Олега Сенцова.
1 вересня, під час представлення свого фільму “Акварель”, Косаковський наклеїв на сорочку цифри 111 і нагадав про 111-й день голодування Олега Сенцова. Він зазначив, що “це не політична акція, це просто акт співчуття”, але про голодування Сенцова слід згадувати щодня.

Читайте також:
Український фільм “Донбас” отримав приз за кращу режисуру в Каннах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна