У Сєвєродонецьку і на Запоріжжі поховали бійців 53 омбр, які підірвалися під Кримським. ФОТО

 

У Запорізькій та Луганській областях поховали бійців ЗС України, які загинули 26 серпня внаслідок підриву поблизу селища Кримське (Луганський напрямок ООС).

28 серпня у селищі Павлоград, що входить до складу Сєвєродонецької міськради, попрощалися з сєвєродончанином Сергієм Левченком, солдатом 53-ї окремої механізованої бригади.

похорон Сергія Левченка похорон Сергія Левченка
<
>

Левченко Сергій Валерійович народився 15 вересня 1987 року в Сєвєродонецьку, навчався 10-й школі, закінчив у місті професійний ліцей, працював на заводі залізобетонних виробів.
Після навчання в 169 НЦ “Десна” проходив військову службу за контрактом протягом майже двох років, був командиром бойової машини.
Залишилися батьки, дружина та двоє дітей 2009 і 2014 р.н.

Поховали бійця з військовими почестями – під супровід оркестру 53 омбр та урочистий салют, повідомив сайт міськради.

Того ж дня в селі Ланцеве Більмацького району Запорізької області відбулася церемонія прощання з військовослужбовцем 53 омбр Олександром Бережанським, який загинув 26 серпня разом із Левченком внаслідок підриву мінно-вибухового пристрою.

Олександр Бережанський

Бережанський Олександр Сергійович народився в Ланцевому 20 січня 1976 року.

Як повідомляла “Новинарня“, прес-центр Об’єднаних сил інформував про загибель двох військових під Кримським унаслідок підриву, але не відніс ці втрати до бойових.
На брифінгу в прес-центрі ООС командир 53 омбр полковник Олександр Грузевич розповів, що за добу 26 серпня трапилося два випадки підривів військовиків бригади із різних батальйонів.
За його словами, в другому випадку “під час несення служби на опорному пункті через особисту необережність військовослужбовця стався підрив невідомого вибухового предмету. Двоє захисників отримали осколкові поранення, несумісні з життям, ще один – бойове травмування”.
У частині почали службове розслідування для недопущення таких випадків у майбутньому.

Читайте також:
На День Незалежності під Горлівкою загинув боєць із Сумщини
Станіслав Дьяконов. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна