#ЗавдякиТобі: в Україні триває кампанія подяки військовим

 

В Україні триває флешмоб “Завдяки тобі”, приурочений до Дня Незалежності і Дня пам’яті загиблих за свободу. Автори проекту закликають людей прикладати руку до серця на знак подяки ветеранам війни та діючим військовим, а також писати про вдячність у соцмережах із відповідним хештегом.

Громадська активістка Івона Костина розповіла “Громадському радіо“, що ідея зародилася через те, що “люди не можуть підійти на вулиці і просто сказати: «дякую»”. “Ми захотіли все це вкласти в жест і, як здається зараз, нам вдалося”, — пояснила вона.

За словами Костини, флешмоб передбачає можливість публікації відео або фото у соцмережах, а також можливість висловити подяку ветеранам або військовим особисто.

І акція відбулася – жест “завдяки тобі” набув масового поширення серед глядачів на параді 24 серпня.

Як видно за стрічкою “Фейсбуку”, флешмоб триває і надалі, зокрема в рчницю Іловайська 29 серпня.

Акцію підтримало багато відомих українців, зокрема письменник Сергій Жадан, музиканти Олег “Фагот” Михайлюта, Андрій Хливнюк, Ярмак, Саша Кольцова, акторка Римма Зюбіна, депутат Мустафа Найєм, журналісти Роман Вінтонів (Майкл Щур), Денис Бігус, Юрій Макаров, Андрій Куликов, Осман Пашаєв та Павло Казарін, громадський діяч  Віталій Дейнега та ін.

Читайте також:
“Палаючі сходи”: в Одесі відбувся видовищний флешмоб
на підтримку політв’язнів в РФ. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна