“Палаючі сходи”: в Одесі відбувся видовищний флешмоб на підтримку політв’язнів в РФ. ВІДЕО

 

В Одесі на Потьомкінських сходах відбувся видовищний флешмоб із запалюванням фаєрів, з вимогою звільнити українців, які перебувають у російських в’язницях, зокрема незаконно засудженого режисера Олега Сенцова.

Як передає УНІАН, ввечері 6 липня представники різних громадських організацій і партій (“Нацкорпус”, ГО “Небайдужі” та ін.) вишикувалися майже на всіх прольотах Потьомкінських сходів, тримаючи в руках величезні розтяжки, що утворили гасло: “Олег Сенцов, Україна з тобою”.

Також активісти тримали великий плакат “Свободу полоненим” і розтяжку #FreeSentsov, на якій написані імена та прізвища всіх українців, які незаконно утримуються в російських в’язницях.

Фото: Нацкорпус Одеса

Один з активістів бив у барабан, відраховуючи, таким чином, старт для запалювання фаєрів.

Коли учасники перформенсу в темряві одночасно запалили фаєри, вийшов ефект палаючих сходів, при цьому всі написи на розтяжках було чітко видно.

Присутні скандували: “Слава Україні – героям слава!”, “Свободу полоненим!”, “Свободу Олегу Сенцову!”, спільно виконали Гімн України.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 липня подібна акція відбулася на НСК “Олімпійський” у Києві.

Незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов голодує з 14 травня з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які утримуються в Росії.

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна