На Донеччині притягують до відповідальності чотирьох бойовиків зразка 2014 року

 

Поліцейські Донеччини встановили місцезнаходження та притягнули до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань, які стояли біля витоків окупації Слов’янська та Лимана.
Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції Донецької області.

“Цих чоловіків, як і багатьох інших, терористи завербували до початку агресії для роботи на перших блокпостах. Повіривши пропагандистам і з метою підзаробити, навесні 2014 року новобранці чергували на незаконних пунктах фільтрації. В масках і без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі і перевіряли громадян. Шукали українську символіку, яка була приводом відправити людини у «підвал». Робота оплачувалася, у кращому випадку, їжею і сигаретами”, – йдеться в повідомленні ГУ НП.

За інформацією правоохоронців, 30-річний житель Лиманського району чергував на дорозі на в’їзді у своє село, бо агітатори сказали, що населений пункт нібито йдуть захоплювати “бандерівці”. Чоловік залишив пост і повернувся до звичайного життя, коли “побачив, що його обудурили”.

“Факт участі у бандформуванні ретельно приховував. Проте навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, і тепер колишній учасник НЗФ постане перед судом”, – повідомили в поліції.

Йому та іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Читайте також:
Умовна кара. Українські суди масово “пробачають” сепаратистів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна