У Маріїнському палаці завершили роботу над “Книгою Миру”

 

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною та дітьми українських воїнів з різних регіонів взяли участь у фінальній частині національного проекту першої леді “Книга Миру”.

Про це 23 серпня повідомила прес-служба  глави держави.

Урочиста презентація проекту, який створювали діти українських військовослужбовців, відбулася у День Державного Прапора України в оновленому Маріїнському палаці.

Проект “Книга Миру” розпочався у вересні 2015 року, коли діти українських воїнів залишали свої сімейні фотографії та вписували побажання мирного та щасливого життя Україні.
Перша сторінка книги – фото сім’ї Петра Порошенка та побажання від його родини. А перший розділ “Книги Миру” було написано в Тернопільській області.

“Книгу Миру” створювали діти українських військовослужбовців під час робочих візитів першої леді в регіони України. А також юні українці з діаспори – в рамках офіційних та робочих візитів президента України за кордон.

Загалом у проекті взяли участь юні українці з 25 регіонів України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини, Португалії, Іспанії та Хорватії.
23 серпня фінальний розділ книги заповнили діти воїнів з Київщини.

Петро Порошенко подякував творчій групі за цей “надзвичайно важливий проект – Книга Миру”.

“Дуже важливо, що вона проїхала по усьому світу. І в якій б країні ми не зустрічалися, всюди українці прагнуть миру, який фантастичний народ живе в нашій країні, які найкращі діти її представляють”, – сказав президент.

“Дорогі діти, любіть свою Україну, захищайте рідну землю, зростайте справжніми патріотами. Слава Україні!” – такий запис зробив Порошенко в “Книзі Миру”.

Марина Порошенко зазначила, що “Книга Миру” – це проект національної єдності, який об’єднав дітей зі всієї України та маленьких українців з інших країн.

На урочистій презентації “Книги Миру” були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли іноземних держав.

“Книга Миру” була передана як експонат Музею подарунків президента України, інформує прес-служба АП.

Читайте також:
Порошенко вперше вибачився за оіцянку завершити АТО за лічені години

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна