Печерський суд не арештував Тамразова і призначив заставу 20 млн. замість 0,5 млрд.

 

Печерський райсуд Києва відпустив колишнього заступника голови “Укргазвидобування”, власника видання Insider Олексія Тамразова під 20 мільйонів гривень застави, однак не взяв його під арешт.

Постанову винесла суддя Олеся Батрин.

Про таке рішення суду 23 серпня повідомляє “Радіо Свобода”.

Тамразов має внести заставу упродовж п’яти днів. Він заявив, що проситиме гроші у друзів.

Прокуратура просила заарештувати Тамразова на 60 діб з альтернативою застави в розмірі аж 577 мільйонів гривень.

Як відомо, екс-заступника голови ДП “Укргазвидобування” повторно затримали 21 серпня. Йому повідомили про підозру в сприянні “злочинній організації” колишнього президента України Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про нібито причетність Тамразова до заволодіння скрапленим газом. Сам він звинувачення відкидає.

Як інформувала “Новинарня“, перше затримання відбулося 9 серпня. Тоді генпрокурор Юрій Луценко заявив,що Тамразова затримали при спробі дати 200 тисяч доларів хабара прокурору Генеральної прокуратури Кулику.
Ці гроші Тамразов нібито хотів дати “за сприяння у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов’язаному з діяльністю злочинної організації Януковича”.
10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави в 3 млн. гривень.

Під час засідання суду з обрання міри запобіжного заходу Тамразов заявив, що зустрітися з прокурором його змусив співробітник Служби безпеки України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна