Суд арештував Тамразова з правом застави в сумі 3 млн. грн.

 

Суд у закритому режимі арештував на два місяці з альтернативою застави колишнього першого заступника голови правління ПАТ “Укргазвидобування” Олексія Тамразова.

Про це його адвокат Віталій Коломієць повідомив “Українській правді”.

За його словами, Тамразова взяли під варту.

Водночас після оголошення повного тексту ухвали, тобто після 14 серпня, він зможе вийти під заставу – в сумі 3 мільйони гривень.

Частина засідання відбувалася в закритому режимі.

“Ми наполягали на відкритому, з доступом преси, натомість прокуратура категорично заперечила”, – стверджує адвокат.

За словами Коломійця, після того, як суд заслухав думку прокуратури та перейшов до заперечень захисту, до зали забігли люди, які зірвали засідання.

“Суд оголосив технічну перерву, а потім прийняв рішення слухати в закритому режимі, хоча ми клопотали про доступ преси”, – пояснив адвокат.

Він каже, що люди, які зірвали засідання, були схожі на “тітушок”.

Націоналістична організація “С14” у “Фейсбуці” написала, що “була тітушня, яка поскандувала і пішла геть”.

“На підтримку Олексія прийшло пару десятків бійців АТО та активістів С14”, – зазначили націоналісти.

Як писала “Новинарня“, 9 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Олексія Тамразова затримали під час спроби дати прокурору хабар у розмірі 200 тисяч доларів.

Він нібито хотів, щоб прокурор посприяв у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов’язаному діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Тамразов обіймав посаду першого заступника голови правління ПАТ “Укргазвидобування” з 2010-го по березень 2014 року, зокрема й під час Революції гідності.

У 2015 році він вніс заставу в розмірі 5 млн. гривень за Дениса Поліщука, затриманого в рамках справи про вбивство Олеся Бузини.

Тамразов є власником видання Insider.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна