Порошенко не прийматиме російські умови для припинення війни на Донбасі

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна не прийматиме кабальні російські умови для  досягнення миру та припинення військових дій на Донбасі.
Про це він заявив у середу, 22 серпня, на волонтерському та ветеранському форумі “Там, де ми – там Україна” у Києві.

Глава держави у своєму виступі сказав: “Ключ від миру знаходиться в Кремлі. І якщо хтось буде нав’язувати нам російські кабальні умови… Я хочу наголосити, що не лише для президента, а для всієї української нації цей шлях категорично неприйнятний. Бо це шлях не до миру”.

“Подивіться на Абхазію, Осетію. Подивіться на всі окуповані землі. Подивіться, як там живуть люди. І це те, що пропонує Росія мешканцям окупованих земель. Українці ніколи це не приймуть”, – цитує президента його прес-служба.

“Хочу наголосити, що сучасна війна ведеться не лише на лінії фронту. Зараз всі вивчили дуже добре термін «гібридна війна». Кремль нав’язує нам інформаційну війну, яка має на меті поневолити наш розум”, – заявив також Порошенко на форумі.

“Коли з хворої голови на здорову валить Путін, це ще можна зрозуміти. Але мене, як президента, шокує інше: як же до біса у нього адвокатів в нашому політикумі. Як вони намагаються зняти з нього відповідальність за війну і перекласти цю відповідальність на Україну. Дехто з політиків настільки засліплені внутрішньою боротьбою, що бездумно, а інколи навіть і свідомо, тиражують заяложені і небезпечні штампи російської пропаганди”, – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави додав: “Можливо, вони думають, що то так борються за владу. Насправді ж, ні. Я твердо разом з вами переконаний – вони працюють на агресора, вони намагаються підірвати моральний дух українців, вони намагаються послабити волю до спротиву, а головне – б’ють у тил, у спину Збройним силам, знецінюють подвиг українських воїнів в ім’я України”.

Читайте також:
Тимошенко каже, ніби Порошенко домовляється з бойовиками,
щоб ті захопили Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна