На багатотисячному хабарі затриманий голова Полонської РДА на Хмельниччині

 

Голова Полонської РДА Хмельницької області вимагав майже 33 тис. доларів хабара.

Про це у вівторок, 21 серпня, поінформувала прес-служба Генеральної прокуратури України.

“Посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств грошові кошти в розмірі 32 900 доларів США за винесення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 гектари для ведення сільського господарства терміном на 10 років”, – заявили в ГПУ.

Згідно з повідомленням, посадовця затримали 21 серпня під час одержання чергової частини хабара в сумі 15 700 доларів.

У ГПУ не уточнили імені затриманого, але з відкритих джерел відомо, що голова Полонської райдержадміністрації – Віктор Солодкий, який був призначений на посаду 1 квітня минулого року, а до того часу займався підприємницькою діяльністю.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особі буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Ветеран АТО – керівник РДА на Чернігівщині затриманий на хабарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.