Харків’янина Стешенка у Криму засудили на два роки за підпал будинку муфтія

 

Підконтрольний окупаційній владі Криму Центральний райсуд Сімферополя засудив харків’янина Олександра Стешенка до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії-поселенні.
Про це 22 серпня повідомляє видання “Крим.Реалії” з посиланням на прес-службу ФСБ Росії у Криму і Севастополі.

Стешенка визнали винним у підпалі будинку проросійського муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Російські силовики стверджують, що під час слідства Стешенко нібито повністю визнав свою провину і клопотав про особливий порядок судового розгляду. Тому кримінальне переслідування Стешенка в частині здійснення ще одного злочину (ч. 2 ст. 282.1 кримінального кодексу Росії – створення екстремістської спільноти) припинено у зв’язку з дієвим каяттям.

Як відомо, 2 квітня 2018 року активісти громадської ініціативи “КримSOS” з посиланням на матір Олександра Стешенка повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску “Чонгар” при в’їзді до окупованого Росією Криму.
Згідно з рапортами співробітників російської поліції, 12 квітня Стешенка “затримали за непокору законній вимозі (стаття 19.3 КоАП Росії)”. Того ж дня райсуд Сімферополя заарештував Стешенка на 12 діб.

ФСБ Росії звинуватила Меджліс у створенні “екстремістської групи” в Криму, нібито створеної Еролом Велієвим – помічником депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва, для залякування “проросійськи налаштованих” кримських татар.

Як інформувала “Новинраня”, в російській спецслужбі у травні заявили, що до складу групи, сформованої в Харкові, крім Велієва увійшли колишні “спортсмени-боксери О. Стешенко і О. Третьяков”.

За заявою ФСБ, в січні 2018 року “члени екстремістського співтовариства” пляшками із запальною сумішшю підпалили будинок муфтія Криму Еміралі Аблаєва, “який вніс значний вклад у зміцнення національної єдності”, і “за кожну проведену в Криму акцію їм було обіцяно виплачувати по 500 доларів”.

Служба безпеки України заявляла, що інформація ФСБ Росії про “створення екстремістської групи” в анексованому Криму за підтримки українських спецслужб не відповідає дійсності.

Читайте також:
ФСБ звинуватило Меджліс та СБУ у створенні “екстремістської групи” в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна