Обговорюємо новий правопис: чим проект-2018 відрізняється від чинного

 

В українській філологічній спільноті вже давно точаться суперечки про необхідність запровадження оновленого правопису. Час від часу в мережі з’являлися різні уривки проектів нового “мовного законодавства”, які щоразу викликали бурхливе обговорення.

І ось 15 серпня 2018 року Міністерство освіти і науки нарешті опублікувало новий проект Українського правопису, запросивши всіх охочих до обговорення, яке триватиме впродовж місяця (до 15 вересня).

Звертаємо увагу на помітні новації у проекті та запрошуємо долучитися до обговорення.

* * *

Твір, що був тут розміщений, є порушенням авторського права Приймака Д.М. через неправомірне копіювання текстів веб-сайту https://yenotes.com (за рішенням Дарницького райсуду Києва від 03.12.2019).
“03” грудня 2019 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі
головуючого судді Колесника О.М.
при секретарі Литвин Н.М.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом Приймака Дмитра Миколайовича до Лиховія Дмитра Вікторовича про припинення дій, що порушують авторське право,
керуючись ст.259, ч.6 ЦПК України, суд
В И Р І Ш И В :
Позов задовольнити.
Зобов`язати Лиховія Д.В. припинити порушення авторського права Приймака Д.М. шляхом вилучення в повному обсязі з веб-сайту Лиховія Д.В. „Новинарня” твору Приймака Д.М., який розміщено за посиланням: https://novynarnia.com/2018/08/21/obgovoryuyemo-noviy-pravopis-chim-proekt-2018-vidriznyayetsya-vid-chinnogo.
Зобов`язати Лиховія Д.В. опублікувати на своєму сайті „Новинарня” інформацію, що опублікована на цьому ж сайті 17.08.2019 року: твір є порушенням авторського права Приймака Д.М. через неправомірне копіювання текстів веб-сайту https://yenotes.com з одночасним наведенням тексту рішення Дарницького районного суду м. Києва від 3.12.2019 року у цивільній справі №753/17250/18, провадження №2/753/330/19.
Стягнути з Лиховія Д.В. на користь Приймака Д.М. 1409 грн. 60 коп. судового збору, 1500 грн. вартості надання правової допомоги, а всього 2 909 грн. 60 коп.
Повний текст рішення буде виготовлено до 13.12.2019 року включно.
Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення вступної та резолютивної частини рішення через Дарницький районний суд м. Києва.
Копію вступної та резолютивної частини рішення вручити позивачу та представнику відповідача негайно після її проголошення.
Суддя: Колесник О.М.”

Читайте також:
У Хорватії відкрили консульство України – з помилкою в назві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна