Спостерігачів ОБСЄ обстріляли під Горлівкою

 

Патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 16 серпня потрапив під обстріл поблизу населеного пункту Гольмівський, що на непідконтрольній українській владі території Донецької області.

Як ідеться у звіті на сайті ОБСЄ, група у складі п’яти співробітників Місії на двох броньованих автомобілях здійснювали вранці патрулювання з метою сприяння встановленню режиму припинення вогню та здійснення моніторингу його дотримання.

“Троє членів патруля Місії перебували ззовні, а двоє залишались в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом член збройних формувань і робітник КП «Компанія «Вода Донбасу» розмовляли зі спостерігачами, тоді як двоє інших озброєних членів збройних формувань (також з автоматами) та двоє робітників КП «Компанія «Вода Донбасу» сиділи в припаркованому неподалік фургоні. О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували ззовні автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а затим ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів на південно-південний схід, після чого пролунали близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100–150 метрів на північ і північний захід”, – ідеться в повідомленні.

За оцінкою СММ, у випадку двох із цих десяти пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля Місії, котрі перебували ззовні автомобілів.

Спострігачі негайно покинули цей район та повернулися на передову патрульну базу в Горлівці.

Про цей інцидент СММ поінформувала групу української сторони в Спільному центрі з контролю та координації і збройні формування, а також звернулася з проханням розібратися з ним.

Читайте також:
МЗС закликає посилити санкції проти Росії через виявлення Місією ОБСЄ
на Донбасі новітніх систем РЕБ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна