“Єдинорос”-сепар Осьмінін із Криму отримав умовний вирок суду

 

Деснянський райсуд Києва засудив депутата підконтрольної російським окупантам Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

Стаття, за якою його судили (посягання на територіальну цілісність України, вчинене представником влади), передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років або обмеження волі на той самий строк. Але Осьмінін підписав угоду з обвинуваченням, повністю визнав свою провину – і це пом’якшило покарання, передає “Радіо Свобода”.

Служба безпеки України затримала Осьмініна у квітні 2018 року за підозрою в причетності до анексії Криму. Співробітники спецслужби стверджували, що в березні 2014 року депутат міськради Євпаторії брав участь у діяльності “самооборони Криму” та “брав активну участь в захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України”.
До так званої “міської ради Євпаторії” Осьмінін обрався у вересні 2014 року – від партії “Єдина Росія”.

Сергій Осьмінін – депутат підконтрольної РФ Євпаторійської міськради окупованого Криму, директор ТОВ “Машсервіс”, уродженець Запоріжжя, 24.03.1966 р.н.
Про його затримання на підконтрольній території, куди Осьмінін приїхав до родичів, Служба безпеки України повідомила 3 квітня 2018 року.

Щодо Осьмініна СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Обрання запобіжного заходу Осьмініну в Херсонському міськсуді 5 квітня супроводжувалося сутичками: прибічники кримчанина, зокрема із числа проросійських активістів, атакували силовиків, які конвоювали чоловіка до суду.

Сергій Осьмінін є одним з найбагатших депутатів міськради Євпаторії. Згідно з його декларацією, в 2016 році його доходи склали понад 1,86 мільйона рублів, а роком раніше – 1,37 мільйона рублів. При цьому його дружина в 2016-м заробила 1,63 мільйона рублів, а в 2015-му – 1,28 мільйона рублів.

Деснянський районний суд Києва призначив для Осьмініна покарання у вигляді п’ять років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом 3 років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, пояснила прокуратура АРК.

У відомстві уточнили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна