На півдні Росії арештували бунтарів, які вважають себе правонаступниками СРСР

 

У місті Кисловодськ (Ставропольський суд РФ) суд відправив під адміністративний арешт термінами від 7 до 15 діб більше десятка осіб, затриманих у будівлі міської адміністрації.

Влада заявила, що йдеться про людей, які “вважають себе єдиними правонаступниками колишнього СРСР” та “під приводом відвідування прийому громадян з особистих питань дестабілізували роботу адміністрації”, а також намагалися “спровокувати несанкціонований мітинг асоціальними закликами”. Вони при цьому “виступили з гаслами про нелегітимність існуючих інститутів державної влади” РФ.

За даними “ОВС-Інфо“, затриманим 10-11 серпня інкримінують непокору вимогам співробітників поліції і порушення порядку проведення публічного заходу.

Глава ставропольської громадської організації “Жилище” Олена Павлова розповіла “Еху Москви“, що затримані 9 серпня збиралися поговорити з мером про “розтрату грошових коштів» і “з’ясувати причину відсутності правовстановлюючих документів на займану посаду”.

Телеканал ДТРК “Ставрополье” порівняв дії затриманих з українським Майданом.

11 серпня “ОВС-Інфо” повідомило про затримання в селищі Червоний Яр Астраханської області п’яти осіб, які зняли прапор Росії і повісили замість нього прапор СРСР.
Відео з акції виклали в паблік “ПРАВсоюз Кавказ” та уточнили, що активісти “опечатали” будівлю сільради “за наказом Верховної Ради СРСР”.

За даними ЗМІ, в Росії паралельно існують кілька груп, які заперечують зникнення Союзу РСР, вважають себе його громадянами та керівниками.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна