У Херсоні затримали падсанкційний російський танкер “Механік Погодін”

 

У порту Херсона співробітники Служби безпеки України виявили російське судно “Механік Погодін”, яке має відношення до підсанкційної компанії.
Про це повідомив представник президента в АР Крим Борис Бабин.

“Співробітниками ГУ СБУ в АРК наразі виявлено та задокументовано судно “Mekhanik Pogodin” IMO 9598397 під прапором РФ, що перебуває у володінні російської компанії, яка, в свою чергу, є в санкційному списку РНБО України”, – написав Бабін у “Фейсбуці” 10 серпня.

Він зазначив, що танкер цього дня зайшов у Херсонський морський торговельний порт.

“Упевнений, що вийде з цього порту воно не скоро. Упевнений також, що на цей раз справу нікому розвалити не вдасться. Оскільки санкційні питання та КПК речі різні – беремо справу на неухильний контроль в межах повноважень”, – заявив Бабін.

“Питання постачання нафтопродуктів суднами під прапором РФ внутрішніми водними шляхами та пов’язаних ризиків Представництво [президента України в АР Крим] підіймало на найвищому рівні, так само як й інтенсифікацію контролю за санкційними режимами у сфері судноплавства”, – зазначив Борис Бабін.

Читайте також:
Прикордонники на Дунаї затримали судно-хамелеон, яке раніше ходило до Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна