Зустріч 93-ї бригади: почесне найменування, звільнені кілометри, сім полеглих

 

Під час урочистого шикування особового складу 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, яка повернулася з фронту в пункт постійної дислокації – смт Черкаське (Новомосковський район Дніпропетровської області) начальник штабу ОК “Схід” Ігор Палагнюк повідомив, що президент України Петро Порошенко присвоїв 93 омбр почесне найменування “Холодний Яр”.
Про це повідомила прес-служба підрозділу 10 серпня.

“24 серпня, в День Незалежності України, на головному Майдані столиці командиру 93-ї бригади полковнику Владиславу Клочкову буде вручено новий бойовий прапор бригади “Холодний Яр”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці 93 омбр.

Цього дня в Черкаському солдатів та офіцерів, які повернулися з передової, вітали представники керівництва оперативного командування “Схід”, Дніпропетровської ОДА, капелани, єпископ Харківський та Богодухівський УПЦ КП Митрофан, друзі, рідні та близькі.

Командир бригади полковник Владислав Клочков заявив: “Сім місяців 93-тя бригада виконувала бойові завдання на Донбасі. Ми довели свою високу бойову ефективність! Оборона Новотроїцького, Миколаївки, Богданівки, Гранітного, Чермалика вже стали славетними сторінками історії Українського війська та бойового шляху “холодноярців”. Весь час ми володіли ініціативою і робили із супротивником усе, що дозволяли обставини”.

“Варто відзначити, що хоча ми вже тиждень знаходимося у тилу, путінські найманці вважають, що 93-тя бригада продовжує бити їх на фронті! Саме ім’я бригади “Холодний Яр” наводить на ворога жах”, – додав комбриг, подякувавши воїнам за службу.

Комбриг відзначив, що бригада не лише утримала займані ділянки оборони, а й змогла досягнути успіху, звільнивши кілометри української землі.

Сім воїнів бригади полягли цього року в боях, захищаючи Україну, 27 військових отримали поранення.

Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

За проявлені героїзм, мужність, високий професіоналізм найкращим військовослужбовцям було вручено заслужені державні та відомчі нагороди, відзнаки та заохочення, присвоєно чергові військові звання.

Читайте також:
Уперше в ЗСУ бригада отримала мотиваційний прапор
– “Холодний Яр”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна