Кримінальна справа Охендовського щодо хабарів від Партії регіонів призупинена, – НАБУ

 

Розслідування кримінальної справи проти голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського призупинене.
Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв’ю “Громадському ТБ“.

За словами керівника НАБУ, справа проти Охендовського стала “відголоском” так званої “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

“На жаль, воно (провадження — “Н”) зупинене, у зв’язку з виконанням міжнародних доручень”, – розповів Ситник.

“Достатньо таки тривала дискусія була між НАБУ і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Детективи вважають, що цю справу можна передавати [до суду], прокурори вважають, що треба ще витребувати додаткові дані з-за кордону. Зараз статус цієї справи — вона зупинена”, – пояснив голова Бюро.

Він додав, що підозра Охендовському є.

Читайте також:
За рішенням Печерського суду Генпрокуратура визнала
Охендовського потерпілим від НАБУ

Як повідомляла “Новинарня“, 13 грудня 2016 року голові ЦВК з часів Януковича Михайлу Охендовському в аеропорту “Бориспіль” співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану “чорну бухгалтерію” Партії регіонів. 
Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих і особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент вчинення злочинів становила майже 1,29 млн грн.

14 грудня 2016 року в ЦВК було проведено обшуки.
21 грудня Солом’янський райсуд Києва обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Також суд відмовився усувати Охендовського з посади голови ЦВК.

Сам Охендовський називав “нікчемними” докази щодо отримання ним грошей від Партії регіонів.

Пізніше Національне антикорупційне бюро оприлюднило результати експертизи, яка підтверджує, що підписи у “комірній книзі” Партії регіонів належать Охендовському.

Обраний за квотою “Регіонів”, Михайло Охендовський досі залишається головою ЦВК, хоча термін його повноважень сплив ще влітку 2016 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна