Порошенко урочисто відкрив виробництво 152-мм артснарядів у Києві. ФОТО, ВІДЕО

 

На заводі ДАХК “Артем” у Києві президент Петро Порошенко урочисто відкрив виробничу лінію з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів.
Про це в четвер, 9 серпня, повідомила прес-служба Банкової.

Журналістам та іншим присутнім гостям показали макет артснаряда калібру 152 мм, який пішов у серійне виробництво.

Під час презентації глава держави заявив, що Україні вдалося налагодити виробництво боєприпасів, і нині підприємства “Укроборонпрому” готові до серійного випуску тих видів, які донедавна були дефіцитними.

“Я вітаю з тим, що ми не просто провели випробування, не просто випробування продемонстрували високу якість роботи цих колективів, які сьогодні беруть участь у нашому святі.  Але ми сьогодні готові вже, щоб найближчим часом поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік”, – сказав президент.

Петро Порошенко також зазначив, що перші випробування були проведені лише в першому кварталі цього року, і вже нині мова йде про серійне виробництво.

Фотогалерея:

152-мм снаряди - ДАХК Артем - 152-мм снаряди - ДАХК Артем 152-мм снаряди - ДАХК Артем -- 152-мм снаряди - ДАХК Артем
<
>

Президент нагадав, що питання відновлення та налагодження виробництва таких боєприпасів постало після агресії Росії проти України та захоплення окупантами заводу у Луганську.

“Хтось хотів поставити Україну на коліна, бо з-за кордону нам боєприпаси не продавали, а луганський завод був захоплений, обладнання вирізано, вивезено до Російської Федерації, розкрадено, розграблено і зірвано. Оце таке ставлення окупантів”, – зазначив Порошенко.

За його словами, керівництво держави впоралося з завданням – відновити виробництво боєприпасів. “Хоча що там відновити – зробити більш сучасним, більш точним, більш ефективним, збільшити бойові потужності Збройних сил України”, – сказав президент, перш ніж урочисто натиснути кнопку “пуск”.

“При розробці воєнного бюджету ми заклали необхідні кошти для того, щоб забезпечити закупівлю і своєчасне фінансування оборонної промисловості, чого ніколи не було раніше”, – підкреслив президент Порошенко.

Читайте також:
На полігоні випробували нові 152-мм снаряди для “Гіацинтів”
і показали “Богдану”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна