На полігоні випробували нові 152-мм снаряди для “Гіацинтів” і показали “Богдану”. ВІДЕО

 

На військовому полігоні в Чернігівській області пройшли один з етапів випробувань 152-мм великокаліберні снаряди для артилерійської системи “Гіацинт”, які розробив та виробляє держконцерн “Укроборонпром”.
Про це йдеться в дописі на ФБ-сторінці президента Петра Порошенка.

Прес-служба розмістила відео ДАХК “Артем”, на якому зафіксовано моменти пострілів із гармат “Гіацинт”.

Зазначається, що результат стрільб снарядами вітчизняного виробництва, які проводили українські артилеристи, оцінювала комісія Міністерства оборони України.

“Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасі снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що нові снаряди будуть використовуватися для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – “Гіацинт”, що має велику точність та дальність стрільби до 30 км.

Позаштатний радник президента Юрій Бірюков написав у коментарі: “Це (українські снаряди для “Гіацинтів”) – створена з нуля технологія, хімічне виробництво й металургія. Те, чого взагалі не було чотири роки тому”.

Варто зазначити, що присутній на полігоні Бірюков у середу, 25 липня, повідомив також, що став одним із небагатьох, хто “бачив “Богдану” (нова українська самохідна 155-мм гаубиця, анонсована до показу на параді в День незалежності).

Читайте також:
“Верба”, “Вільха”, “Богдана”: на параді Незалежності вперше покажуть
новітню українську зброю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна